Tutorial cum sa faci o jucarie - oita

by - 12:21

A venit timpul sa scriu un tutorial despre cum sa cosi o jucarie. Iata in cativa pasi simpli cum sa mesteresti o oita de jucarie.

Cele necesare:

  • material pufos, eu am avut un cozy fleece de la cameleon textil (poti incerca si cu un plover, feltru, polar, ceva cu textura interesanta)
  • bumbac crem pentru fata si picioruse
  • feltru gri pentru urechi
  • putina vopsea acrilica (negru, alb si roz sau rosu)
  • vatelina pentru umplere

Aplicati termocolantul pe spatele materialului pufos si pe spatele panzei de bumbac. Imi place sa lucrez cu termocolant de panza pentru ca le ofera jucariilor tinuta si sunt mai usor de umplut.

Decupati sablonul si scrieti piesele necesare: corp, picioruse, cap si urechi.


Coaseti piciorusele, le intoarceti, le calcati si apoi le umpleti, mai putin 1 cm in partea de sus. Coaseti si urechile, acestea nu se intorc. 

Piciorusele le puneti intre cele 2 fete bune ale materialului pufos, asa ca intr-un sandwich, le fixati cu ace si incepeti sa coaseti dupa contur lasand o gaura de 3-4 cm pe unde veti intoarce corpul oitei. Decupati excesul de material si ciupiti unde aveti curbe, vedeti in imagine. Intoarceti si umpleti cu vatelina.





Plasati urechile in acelasi mod pentru cap si coaseti de jur imprejur. Ca sa inoarceti capul, in spate ii faceti o despicatura. Intoarceti si umpleti. 




Acum ca aveti piesele principale umplute, cu grija inchideti gaurile. Pentru cap se vede in imagine, pentru corp folositi o cusatura ladder stich (aici un video pe youtube)


Atasati capul oitei de cop si pictati trasaturile fetei. Ultimul pas si cel mai important oferiti-l unui copil. 






sablonul aici




You May Also Like

0 comments