Jocul cu mingea

by - 08:50

Jocul cu mingea e placut cand iti folosesti mainile si in acelasi timp are o componenta sociala: te face sa primesti si sa dai, sa prinzi mingea apoi sa o dai mai departe. De la om la om, de la fata la fata.

La jocul cu mainile este necesar contactul vizual. Trebuie sa te uiti la cel cu care joci, sa apreciezi distanta si sa arunci mingea in asa fel incat el sa poata sa o prinda. Si este evident ca fiecare minge prinsa aduce un zambet pe fata copilului si a parintilor.

iata ce spune Christiane Kutic in "Anii hotaratori ai copilariei" o carte extraordinara pe care o recomand cu toata caldura (Multumesc Elena pentru ca mi-ai imprumutat-o)

Pornind de la aceasta idee am cautat imagini cu mingi frumoase, care ii stimuleaza pe copii nu doar vizual ci si tactil, mingi frumoase, iar unele le puteti face si voi acasa. Pentru ca jocul cu mingea e minunat!





pentru mingile din amterial textil aveti nevoie de bucati de material textil (va recomand un bumbac mai gros), vatelina sau lana pentru umplut si masina de cusut. Aici gasiti si un sablon


acestea sunt mingi din lana colorata, sunt simplu de facut si aveti nevoie de lana de la magazinele de hobby sau craft, apa calduta si sapun. Tutorialul este aici, indrazniti! Daca doriti mingi mai mari folositi un suport, de exemplu luati o minge de tenis, o imbracati in lana si apoi puneti un dres deasupra, sa nu fuga firele pana se impaslesc.


iar acestea sunt mingi din ata de lana, e musai sa folositi ata din lana 100% (puteti si desface un plover mai vechi), le faceti ghemotoc (de asemenea le puteti rula si in jurul altei mingi daca nu aveti multa ata) si apoi le bagati in masina de spalat la temperatura inalta. rezultatul e spectaculos.

numai bine!


You May Also Like

0 comments